PÄEVA PILT Esitlusele tulnud said kingiks raamatu

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel Kiviõlis ja Jõhvis toimunud raamatu "Mees nagu monument. Heino Lipp 100" esitlusele tulnud sai üllatusena kingiks ka raamatu enda. Lisaks autogrammid autorilt, spordiajaloolaselt Tiit Läänelt ja raamatu väljaandmist vedanud Ahto Paavolt, kellest selles raamatus samuti üks peatükk on.

Raamatust lõviosa moodustab 21. juunil 1922. aastal Kiviõli lähedal sündinud Heino Lipu elu- ja sporditee koos põhjaliku ülevaatega tema tulemustest. Lipp jõudis kümnevõistluse ja kuulitõuke tulemuste poolest eelmise sajandi keskpaigas maailma tippu, kuid nõukogude võim ei lubanud teda kordagi piiri taha võistlema. Raamatu viimase veerandi hõlmab aga lugu, kuidas Ida-Virumaal on oma kandi suurmehe mälestust jäädvustatud.

Tiit Lääne rääkis raamatu esitlusel, et kui teisaldada Heino Lipu poolt rohkem kui 70 aastat tagasi püstitatud rekordid praegustesse tingimustesse, kus joostakse tartaanrajal, aga mitte poris, ja hüpatakse teivast fiiberteivastega, aga mitte ühtelugu murdunud puust teivastega, oleks Lipp suure tõenäosusega kümnevõistluses tänapäeva absoluutset tippklassi tähistava 9000 punkti mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles