Eduard Kont tutvustas lastele oma uusi raamatuid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve muinasjutuvestja ja kunstnik Eduard Kont on alati valmis oma mõtteid ja ideid ka lastega jagama.
Kohtla-Järve muinasjutuvestja ja kunstnik Eduard Kont on alati valmis oma mõtteid ja ideid ka lastega jagama. Foto: Postimees

Kunstnik ja lastekirjanik Eduard Kont tutvustas Ahtme raamatukogus lastele oma uusi muinasjuturaamatuid.

Kohtla-Järve muinasjutuvestja ja kunstnik Eduard Kont käib sageli koolides, raamatukogudes ja lasteaedades noorte lugejatega kohtumas. Ja mitte ainult oma kodulinnas Kohtla-Järvel, vaid ka Narvas, Sillamäel ja Tartus. "Põlvkonnad vahetuvad, lapsed kasvavad kiiresti, seepärast on publik alati uus," märgib ta.

Järjekordsele kohtumisele Ahtme raamatukogus tõi autor kaasa kõik oma raamatud: neid on praeguseks kuus. Neis sisalduvad kümned muinasjutud ja legendid on lastele juba ammu tuttavad.

Kuidas põnevad muinaslood ja neid illustreerivad värvikirevad pildid sünnivad? Kõik see pakub ka lastele suurt huvi. Eriti suure põnevusega ootavad nad aga uusi muinasjutte.

Need on juba valmis ning ehkki need alles ootavad avaldamist, tõi Kont "Ronkade kuninga" ja "Kuldkaru" maketi ka kohtumisele kaasa. Ta selgitas, et "Ronkade kuningas" sai tal ammu valmis, ent sellesse tuli enne trükki saatmist korduvalt muudatusi teha.

"Tekste kirjutan vene keeles, kuid need on juba eesti keelde tõlgitud. Illustratsioonid on samuti valmis − neid on palju," rääkis autor. "Ma ei oska täpselt öelda, millal lugejad neid raamatuid käes hoida saavad − kogun praegu nende väljaandmiseks raha. See ei ole kiire protsess, kuid loodan, et leidub sponsoreid, kes mind aidata soovivad," selgitas Kont.

Ta rõhutas, et tahaks uute raamatute väljaandmisega oodata kuni aasta lõpuni, et neist saaks lastele tore jõulukingitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles