VIDEO ja PILDIGALERII ⟩ Tammiku rahvamajas kõlasid talvelaulud

Põhjarannik
Copy
Tammiku segaansambel on publiku lemmik olnud juba loomisest peale. Seekord teeniti žüriilt välja ka parima talvelaulu esituse eripreemia.
Tammiku segaansambel on publiku lemmik olnud juba loomisest peale. Seekord teeniti žüriilt välja ka parima talvelaulu esituse eripreemia. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, kui maad kattis esimene lumekirme, kogunes Tammikusse 16 vokaalsolisti ja -ansamblit, et omavahel mõõtu võtta. Kuigi ilm oli mõne tulla soovinu hääle ära röövinud, oli osalejaid sedavõrd palju, et lauljatel tuli lavale kolida, sest all saalis lihtsalt ei jätkunud ruumi.

Nagu ikka, esitas igaüks kaks laulu, millest üks pidi olema talveteemaline. Aga talv seostub novembrikuus ennekõike lähenevate jõuludega ning enamik klassikalisi jõululaule − olgu siis eesti, vene või inglise keeles − saigi ette kantud.

Kuigi ükski hindamine ei ole sentimeetriga mõõtmine, tuli välja selgitada parimad. Lauljad ise tunnistasid parimaks Tammiku segaansambli, kes on seda tiitlit kandnud ka palju kordi varem. Solistidest näpsas tiitli publiku lemmik, Tanja Elkeni õpilane Daniil Sergejev.

Alati on kohal ka tuntud muusikainimestest koosnev väike žürii, kes omakorda peab mitu tiitlit välja andma. Seekord tegid seda Merit ja Kaupo Männiste.

"Püüdsin kodus neti kaudu eelseisvast üritusest ettekujutust saada, aga materjali oli internetis väga vähe," ütles Kaupo Männiste.

Mõlemad kohtunikud tõdesid, et mujal sellist tüüpi üritusi ei korraldata ja kohapeal selgus, kui raske see on. "Iga hindamine on subjektiivne. Keegi lati alt läbi ei jooksnud ja otsus sündis raske südamega."

Parim talvelaulu esitaja oli nende arvates Tammiku segaansambel. Terviklikkuse eripreemia sai ansambel Bliss ning grand prix´ vääriliseks tunnistati Afina Maharramova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles