Aveli Uustalu teenis elu esimesed maailma karika punktid

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu tegi reedel maailma karika etapil elu parima sõidu - tasuks 35. koht ja esimesed maailma karika punktid.
Aveli Uustalu tegi reedel maailma karika etapil elu parima sõidu - tasuks 35. koht ja esimesed maailma karika punktid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aveli Uustalu sai reedel alanud murdmaasuusatamise maailma karika hooaja avaetapil Põhja-Soomes sprindis elu parima, 35. koha, teenides ühtlasi ka elu esimesed maailma karika punktid individuaaldistantsil.

Veerandfinaali, ehk 30. parema hulka pääsemisest jäi puudu vaid 2,2 sekundit.

Eelsõidu kiireimast, norralanna Ane Appelkvist Stensuthist, jäi Uustalu maha vähem kui 10 sekundiga. Võrdluseks arengu kohta: kaks aastat tagasi kaotas Uustalu samal rajal eelsõidu parimale ligemale 22 sekundit ja sai 58. koha.

Et alates sellest hooajast saavad maailma karika sarjas punkte individuaaldistantside 50 paremat, siis teenis Illuka lähedalt Ohakvere külast pärit Uustalu selle sõiduga ka elu esimesed 16 maailma karika punkti.

Seekordses sõidus jättis Uustalu selja taha ka mitmeid nimekaid suusatajaid. Tema järel on protokollis näiteks sel aastal Pekingi taliolümpial teatesõidus hõbeda võitnud sakslanna Sophie Krehl ja ka tänavu juunoride maailmameistrivõistlustel hõbeda võitnud lätlanna Patricija Eiduka.

Aveli Uustalu üks esimestest treeneritest Timo Juursalu ütles, et hea sõit maailma karika avaetapil peaks kindlustama Aveli Uustalule pääsu nii täiskasvantue kui ka U23 maailmameistrivõistlustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles