Pille Lille loodud muusikafestival jätkub Jõhvis

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Virumaa muusikafestival pakub võimalust kohtuda Eesti parimate muusikutega," selgitas selle kunstiline juht, sopran Pille Lill.
"Virumaa muusikafestival pakub võimalust kohtuda Eesti parimate muusikutega," selgitas selle kunstiline juht, sopran Pille Lill. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

IV Virumaa muusikafestival, mille peaesineja Tallinna poistekoor laulis esimese advendi eriliseks Kohtla-Järve kultuurikeskuses, jätkub teisipäeval Jõhvis. Festivali kontserdid on tasuta sissepääsuga.

"Tallinna poistekoor on üks Eestimaa pärleid ning tema dirigent Lydia Rahula on pannud oma südame sellesse, et poisid laulaksid ja tooksid meile rõõmu," juhatas kontserdi sisse Virumaa muusikafestivali looja ja kunstiline juht, sopran Pille Lill omanimelisest muusikute fondist.

Kohtla-Järve on alati olnud üheks festivali kontserdipaigaks, aga kunagi pole õnnestunud kohale meelitada täissaali. "Täna on meid juba päris palju," rõõmustas Pille Lill, kes tahab festivaliga pakkuda ida- ja läänevirulastele võimalust kohtuda Eesti parimate muusikutega.

Seitsmest kontserdist kolm toimuvad Ida-Virumaal. Festivali avakontserdil laupäeval kõlaa Sillamäe kultuurikeskuses Beethoveni, Sibeliuse ja Piazzolla looming Eesti pianistidest enim rahvusvahelist tuntust saavutanud Irina Zahharenkova ja saksofonisti Virgo Veldi esituses.

Teisipäeval leiab Jõhvi kontserdimaja kammersaalis aset festivali noorteprogrammi tähtsündmus, konkurss "Virumaa noor muusik 2022".

Konkurss on mõeldud Virumaa muusikakoolide õpilastele, keda asub hindama žürii, kuhu kuuluvad sopran Pille Lill, viiuldaja Sigrid Kuulmann, trombonist Andres Kontus ja pianist Ralf Taal. Žüriiliikmed ja konkursi finalistid annavad õhtul kell 19 kontserdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles