VIDEO ⟩ Ida-Virumaa teedel on lumevaalusid ja pinnatuisku, nähtavus on kohati väga väike

Copy
Kohtla-Järve sissesõidu juures on lumetuisu tõttu nähtavus peaaegu olematu.
Kohtla-Järve sissesõidu juures on lumetuisu tõttu nähtavus peaaegu olematu. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Esmaspäeva keskpäevaks olid Ida-Virumaal Toila ja Valaste vahel põhjarannikul kulgevale teele tekkinud suuremad lumevaalud. Lumetormi jätkudes võib see tee muutuda väga raskelt läbitavaks. 

Tallinn-Narva maanteel olid Jõhvi ja Kukruse vahel esmaspäeva keskpäeval sõidurajad suuremas osas lumevabad, kuid teel oli tugev pinnatuisk ja hooti puhuvad iilid muutsid nähtavuse väga väikseks. 

Transpordiamet kehtestas esmaspäeval kell 6.00 rohke lumesaju ja tuisu tõttu üle kogu Eesti riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi, mis tähendab tavapärast teede seisundit ei ole võimalik kindlustada.

Keskkonnaagentuuri sünoptikute hinnangul saavutab torm Ida-Virumaal kõrgpunkti esmaspäeva õhtupoolikul. 

Ida prefektuur edastas esmaspäeval, et autosõit tasub võtta ette vaid äärmisel vajadusel ja sel juhul panna selga soojad riided ja tankida auto kütusepaak täis. Samuti tuleb võtta autosse väike labidas ja pukseerimisköis.

Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus ja pikivahe, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega. 

Arvestada tuleb sellega, et mida hullemad on olud, seda kauem võib aitajatel võtta aega ka hätta sattunud inimesteni jõudmine.

Ka hädaabinumber 112 võib olla ülekoormatud. Sellisel juhul tuleb püsida liinil ning mitte katkestada kõne, sest vastasel juhul liigute n-ö ootejärjekorra lõppu. Hädaabinumber 112 on olukordadeks, mil on ohus on kellegi elu, tervis või vara.

Kui tormi tõttu on teed muutunud raskesti läbitavaks või on teele kukkunud näiteks murdunud puid, mis aga otseselt ei takista liiklust või ei tekita liiklusohtlikku olukorda, palume helistada riigiinfo telefonile 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles