Eripalgeline Ida-Virumaa raamib päästetud ja korda tehtud toole

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Saka mõisast pärit tool sobib Sillamäe promenaadile nagu valatult. Näitus "12 tooli. Päästetud" jääb avatuks jaanuari lõpuni.
Saka mõisast pärit tool sobib Sillamäe promenaadile nagu valatult. Näitus "12 tooli. Päästetud" jääb avatuks jaanuari lõpuni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi keskraamatukogu külastajad saavad praegu istet võtta Arvi Oreli restaureeritud toolidel ja samal ajal imetleda neid piltidel, kus taustaks soo, meri ja mets, aga ka näiteks mõisad, kust mööbel on pärit.

Arvi Orel, kes on poole sajandi jooksul andnud uue elu kümnetele toolidele, soovis alguses ilmutada kalendri 12 tooliga. Piltide juurde oleks trükitud tutvustavad tekstid toolide päritolust.

"Ma oleks saanud kalendrit välja anda kümme aastat järjest, sest olen kokku restaureerinud 120 tooli. Aga siis tuli Tiia (Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard − toim.), kes ütles, et võtame toolid, viime metsa ja sohu ning teeme näituse. Aitäh selle eest!" ütles Arvi Orel väljapaneku "12 tooli. Päästetud" avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles