Pippi Lotta Enok võitis maailmaklassist isikliku rekordiga USA üliõpilasmeistrivõistlustel pronksmedali

Põhjarannik
Copy
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel.
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvist pärit Pippi Lotta Enok võitis kergejõustiku viievõistluses USA üliõpilasmeistrivõistlustel pronksmedali parandades isiklikku rekordit ligemale kahesaja punktiga. 

Enok kogus sisehallis 4400 punkti püsitades ka igal ala uue isikliku rekordi. Tema üksikalade tulemused olid: 8.52 (60 m tõkkejooks), 1.78 (kõrgushüpe), 12.12 (kuulitõuge), 6.18 (kaugushüpe ja 2.17,35 (800m jooks).

"Mul on hea meel, et olen vaikselt leidmas seda tasakaalu, et kehas oleks nii jõudu kui ka kiirust," ütles Enok ERRile. "Kuulitõuke ja kõrgushüppe tulemused tulid väga suure üllatusena. Samas võistluselt jäi tunne, et mul on veel varu."

Uue isikliku rekordiga kerkis 20aastane Enok Eesti kõigi aegade edetabelis kolmandaks. Eesti rekordiomanik on Kaie Kand 4580 punktiga.

Tänavusel sisehooajal on kogu maailmas viievõistluses Enokist parem tulemus kirjas vaid 16 naisel. Nädal aega tagasi toimunud Euroopa sisemeistrivõistlustel oleks 4400 punkti andnud kaheksanda koha.  

Sel talvel on Pippi Lotta Enok USAs parandanud viievõistluse isikiikku rekordit kolmel korral. Jaanauris kogus ta 4049 ja veebruaris 4207 punkti. 

Pippi Lotta Enoki varasemad treenerid Eestis on olnud Hanno Koll ja Liivi Eerik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles