Uues tantsusaates astuvad võistlustulle ka idavirukad

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
DanceBox Studio juhataja ja Jõhvi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Natalja Šabartšina tuli tantsusaate võitjaks.
DanceBox Studio juhataja ja Jõhvi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Natalja Šabartšina tuli tantsusaate võitjaks. Foto: Erakogu

17. märtsil läks telekanalil ETV+ eetrisse meelelahutussaate "Tantsi võidu!" esimene saade, kus oma annet ja kirge näitasid eri tantsustiilide harrastajad. Tartus, Narvas ja Tallinnas toimunud eelvoorudes võttis saatesse võistlema pääsemise nimel mõõtu üle saja tantsija.

Talendisaade "Tantsi võidu!" ("Перетанцуй всех!") toob esimest korda ETV+ vaatajate ette andekad tantsijad, kellele tants on armastus ja elustiil − seda olenemata vanusest, päritolust ja tantsustiilist.

Eesti eri paigus toimunud eelvoorudesse kandideeris rohkem kui sada võistlejat, soolotantsijatest gruppideni. Saate võistlusvoorudesse pääses 24, nende seas nii tänava- ja nüüdistantsu harrastajaid kui ka rahva- ja võistlustantsijaid. Lisaks Eestile on tantsijaid ka Ukrainast, Valgevenest ja Moldovast.

Palju häid tantsijaid

Tantsusaate tegevprodutsendi Marat Aljautdinovi sõnul ei osanud nad esimesel korral säärast aktiivsust lootagi. Eesti televisioonis ei ole midagi sellesarnast seni olnud ning ehkki selliseid võistlusi korraldatakse mitmetes riikides, on Eesti tantsusaate kontseptsioon loodud siinsamas kohapeal ja originaalne.

Aljautdinovi kinnitusel on korraldajad rahul nii osalejate arvu kui ka stiilide mitmekesisusega. Ning ehkki esitajate tase oli erinev, tunnustas ta eelvooru läbinuid lühidalt: "Vau!"

Ta tunnistas, et esimeses etapis oli ka probleeme küllaga − kas või seegi, et eelvoorud toimusid saalides, millest mõnda nägid nad esimest korda. "Võib-olla panid televaatajad seda reedeses saates ka tähele, kuid järgmised võtted on juba stuudios ning loodan, et visuaalselt veelgi köitvamad."

"Meil on väga palju häid tantsijaid," rõõmustas saatejuht Aleksandr Žemžurov, kes on ise pikalt tantsimisega tegelnud ja alati unistanud, et Eestis võiks selline mitmeid žanre kokku toov tantsusaade olemas olla. "Tuli välja, et paljud tantsijadki olid seda samuti oodanud," lisas ta.

Projekti kaassaatejuht, mitmekordne Eesti meister võistlustantsus Stasys Brilis tunnistas, et tantsijate hindamine on keeruline ülesanne, sest füüsilise esituse kõrval on oluline ka loo jutustamine ja hingeline pool ehk see, kuidas tantsija selle läbi elab. "Terviklikkus on see, mis teeb tantsust tantsu," lausus Brilis. Tantsu peab ta üdini positiivseks, sest see toodab metsikus koguses endorfiine, rõõmu ja positiivsust. "Inimesed peaksid rohkem tantsu vaatama ja tantsuga tegelema," on ta veendunud.

Võistlejaid hindavad žürii ja publik

Idavirukatelt laekus saatesse 15 avaldust. Võistlusvoorudesse pääsesid Mamacita pseudonüümi all esinev jõhvilanna Natalja Šabartšina ning Narva ja Sillamäe tantsutrupid.

"Lõpuks ometi on ka Eestis tantsijate heaks midagi ära tehtud!" rõõmustab mõned aastad tagasi ka Venemaa tantsusaates osalenud Šabartšina. "Väga paljud inimesed harrastavad erisuguseid tantse ning on tore, et kõik teisedki nüüd seda mitmekesisust nautida saavad."

Šabartšina sõnul oli võtete korraldus esimese korra kohta väga hea ning tunda oli meeskonnaliikmete tähelepanelikku ja inimlikku suhtumist kõikidesse osalejatesse. "Loodan, et uuel sõul on ees pikk tee, kus on mõndagi õppida nii osalejatel kui ka saate loojatel endil."

Võistlejaid hakkab hindama asjatundlik žürii, kuhu kuuluvad Eesti rahvusballeti esitantsija Jevgeni Grib ning vogue'i ja teiste tänapäeva tantsustiilide pedagoog Jekaterina Makarova. Nendega liituvad erinevad külaliskohtunikud, oma sõna saab sekka öelda ka publik.

Esimene võistlusvoor oli ETV+ ekraanil 24. märtsil. Reedeti astub igas saates kohtunike ja publiku ette kaheksa võistlejat ning selgub, kes tagab endale edasipääsu järgmisesse vooru. Mai alguses toimuvasse finaali jõuab välja kuus võistlejat, kes võidu tantsides selgitavad välja võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles