Tänavune kooliteatrite festival pakkus rohkelt põnevaid avastusi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
"Laste karusselli saladus" vallutas žürii südamed ning tõi Vaba Lava teatristuudio debütantidele kindla võidu.
"Laste karusselli saladus" vallutas žürii südamed ning tõi Vaba Lava teatristuudio debütantidele kindla võidu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi kontserdimajas toimunud Ida-Virumaa kooliteatrite festivalil etendus kahe päeva jooksul 25 lavastust − hindajatel jagus tööd varahommikust hilisõhtuni. Teise festivalipäeva lõpuks rampväsinud žüriiliikmed kinnitasid sellest hoolimata, et etenduste vaatamine ja hindamine on sõnulkirjeldamatu rõõm.

Festivali koordinaator Heli Vähk on rahul: kõik õnnestus, oli palju heal tasemel etendusi ja publikutki kogunes üksjagu. Festivalist osa võtta soovijaid oli lausa nii palju, et mõnele neist, kes avalduse liiga hilja saatsid, tuli ka ära öelda − tihedas etenduste kavas lihtsalt ei olnud enam võimalik kohta leida.

"Kaks etendust jäi küll ära, kuna teatrite Post Scriptum ja Šanss näitlejad olid haigestunud, ent festivalipäevad sellest lühemaks ei jäänud ning žürii töö oli ikkagi pingeline," rääkis Vähk. "Seetõttu püüame järgmisel aastal etendused ära jaotada kolme päeva peale, nagu on olnud varem − siis ei tule ka kellelegi ära öelda," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles