Kolmekümne lavastuse künniseni jõudnud Eili Neuhaus: "Songin ikka inimese psühholoogias"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eili Neuhaus soovitab tulla nii Kohtla-Järvele "Süüta süüdlasi" kui ka Narva "Onu Vanjat" vaatama. "Kui need lood muud ei tee, siis vähemalt puudutavad kõigest südamest. Ootame saalitäit rahvast ja lubame, et ei pea pettuma."
Eili Neuhaus soovitab tulla nii Kohtla-Järvele "Süüta süüdlasi" kui ka Narva "Onu Vanjat" vaatama. "Kui need lood muud ei tee, siis vähemalt puudutavad kõigest südamest. Ootame saalitäit rahvast ja lubame, et ei pea pettuma." Foto: Helen Solovjev

Rakvere teater tuleb kevadel Ida-Virumaale kahe vene klassikatükiga, mille lavastaja on Eili Neuhaus. Tema süda ja hing kuulub vene klassikale ka praegusel ajal, kui see võib põrkuda vastu publiku eelarvamuste müüri.

"Süüta süüdlased" esietendus märtsis, "Onu Vanja" kuulub juba mitu hooaega publiku lemmikute sekka. Mis neid tükke ühendab − peale selle, et mõlemad pärinevad vene klassiku sulest?

Minu kõikidel lavastustel on üks ühine joon. Kõik need räägivad inimestest, kes meie ümber iga päev ringi liiguvad, kellega me koos elame ja kellega me koos püüame olla õnnelikud. Alati see ei õnnestu. See ongi mulle hästi huvitav jõuda kogu aeg lähemale ja lähemale, miks me siis nii kuradi õnnetud oleme, kui me ju nii kõigest väest püüame. Eks laiutan minagi käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles