Pippi Lotta Enok alustas välishooaega USAs isikliku rekordiga

Põhjarannik
Copy
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel.
Ameerikas õppiv Pippi Lotta Enok võistles eelmisel suvel Jõhvi uue staadioni avamise puhul toimunud Heino Lipu mälestusvõistlustel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvist pärit Pippi Lotta Enok püstitas laupäeval USAs seitsmevõistluses 5782 punktiga isikliku rekordi, mis on ühtlasi ka Oklahoma ülikooli tudengite rekord.

Tema senine rekord paranes 36 punkti võrra. Tema esimese päeva tulemused: 14.18 (100 m tõkkejooks), 1.68 (kõrgushüpe), 11.42 (kuulitõuge) ja 24.67 (200 m jooks) olid isikliku rekordi lähedased. Teisel päeval hüppas ta kaugust 6.01 ja viskas oda 45.42 ning püstitas 800 meetri jooksus välitingimustes ka isikliku rekordi 2.19,26 parandades senist aega rohkem kui kahe sekundiga.

Eesti kõigi aegade edetabelis on Pippi Lotta Enok selle tulemusega seitsmevõistluses 12. kohal.

Äsjane jõuproov oli Enoki esimene välisvõistluses sel hooajal. Märtsis võitis ta viievõistluses USA üliõpilasmeistrivõistlustel pronksmedali, parandades isiklikku rekordit ligemale kahesaja punktiga.

Enok kogus sisehallis 4400 punkti, püsitades ka igal alal uue isikliku rekordi. Tema üksikalade tulemused olid 8.52 (60 m tõkkejooks), 1.78 (kõrgushüpe), 12.12 (kuulitõuge), 6.18 (kaugushüpe) ja 2.17,35 (800 m jooks). Selle tulemusega kerkis 20aastane Enok Eesti kõigi aegade edetabelis kolmandaks. Eesti rekordi omanik on Kaie Kand 4580 punktiga.

Enok on öelnud, et tänavusel välishooajal rihib ta tippvormi juuni ja juulikuusse. Esmalt võistleb ta USA üliõpilasmeistrivõistlustel, mille järel naaseb ta Eestisse, et valmistuda Helsingis toimuvateks U23 maailmameistrivõistlusteks.

Pippi Lotta Enok hakkas kergejõustikuga tegelema Jõhvi kergejõustikuklubis Visa. Tema varasemad treenerid Eestis on olnud Hanno Koll ja Liivi Eerik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles