Sofia Kulikova paistis silma rahvusvahelisel konkursil

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sofia Kulikova õpib Ahtme kunstide koolis viiulit ja orelit ning valis konkursil osalemiseks viiuli. Klaveri taga on tema õpetaja Aleksandra Serebrjakova.
Sofia Kulikova õpib Ahtme kunstide koolis viiulit ja orelit ning valis konkursil osalemiseks viiuli. Klaveri taga on tema õpetaja Aleksandra Serebrjakova. Foto: Erakogu

Lätis Daugavpilsis lõppes Mark Rothko nimeline rahvusvaheline kaasaegse muusika noorte interpreetide konkurss, kus grand prix' nimel võistles ka Ahtme kunstide kooli õpilane Sofia Kulikova.

Ahtme kunstide kooli direktori Jana Undi sõnul osalesid ainulaadsel konkursil 8-21aastased keelpillimängijad, puhkpillimängijad, pianistid ja akordionistid. Õpetaja Aleksandra Serebrjakova õpilased Mihhail Jelistratov, Maria Kalinjuk ja Sofia Kulikova esitasid Eesti heliloojate Riine Pajusaare ja Merlin Porkma loomingut.

"Osalejate tase oli kõrge ja konkursi tingimused karmid," rääkis Unt. "Esimene etapp toimus video teel ning meie õpilased olid seal edukad: Mihhail ja Maria said kolmanda koha ning Sofia esimese. Sofia pälvis ühes sellega ka õiguse sõita Daugavpilsi grand prix' etapile. See oli esimene sõit teise riiki pärast pikka pausi, sest viimastel aastatel on kõik konkursid toimunud video teel."

Grand prix' etapil võistles 25 noort muusikut Lätist, Leedust, Poolast ja Eestist, esitades pärast 1970. aastaid kirjutatud muusikat. 15aastane Sofia Kulikova esitas viiulil Riine Pajusaare teoseid ning pälvis hõbediplomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles