Väikeste kunstnike esimesed sammud

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Selle rõõmuküllase ja värvikireva näituse panid kokku Ene Kruzman, Viktoria Krivoglazova ja Veronika Pobežimova.
Selle rõõmuküllase ja värvikireva näituse panid kokku Ene Kruzman, Viktoria Krivoglazova ja Veronika Pobežimova. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut on väljas kunstiringide ja ettevalmistusklassi õpilaste tööde näitus "Minu esimesed sammud". Laste joonistused pakatavad värvidest ja optimismist, neisse kätketud siirus ja rõõm liigutavad.

Galerii seintel on endale koha leidnud üle kahesaja pildi − ja need on vaid osa 4-8aastaste laste sel õppeaastal tehtud töödest. Lapsed tulid sügisel kooliga tutvuma ja kätt proovima ning kui neile meeldib, siis tulevad hiljem siia ka kunsti õppima.

Algajaid kunstnikke juhendavad Viktoria Krivoglazova, Veronika Pobežimova ja Ene Kruzman. Krivoglazova ja Pobežimova valmistavad ette tulevasi õpilasi, Tarekese lasteaia direktor Ene Kruzman aga kutsuti juba üle kümne aastat tagasi appi − ta tuli ja jäigi lastele joonistamist õpetama. "See on mulle pigem hobi, lõõgastus ja puhkus, võimalus end positiivsete emotsioonidega laadida," sõnas ta.

Juhendajad kinnitavad, et laste loomeprotsessi nad peaaegu ei sekkugi, ainult suunavad veidi, püüdes lastes kunstiarmastust ja katsetamisjulgust arendada.

Laste joonistuste näitus jääb avatuks kuuks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles