Virumaa kirjandusauhinna võitja: imesid juhtub nendega, kes neid märkavad

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Virumaa kirjandusauhinna laureaat selgus enne vabariigi aastapäeva, aga auhinna sai Maarja Undusk kätte 12. mail Lääne-Virumaa keskraamatukogus.
Virumaa kirjandusauhinna laureaat selgus enne vabariigi aastapäeva, aga auhinna sai Maarja Undusk kätte 12. mail Lääne-Virumaa keskraamatukogus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik/Scanpix

Maarja Undusk pälvis 35. Virumaa kirjandusauhinna oma emast kirjutatud teose "Ellen Niit: heleda mõtte laast" eest. On sümboolne, et Virumaa kirjandusauhinna esimene laureaat oli tema isa Jaan Kross teosega "Wikmani poisid".

"Jaan Kross on olnud laureaat viis korda. Nüüd anname Maarjale pidulikult teatepulga üle. On, kuhu poole püüelda," ütles Virumaa kirjandusauhinna žürii esimees Erich Petrovits eelmisel reedel Lääne-Virumaa keskraamatukogus, kus Maarja Undusk kohtus hindamiskomisjoni ja lugejatega.

Jõhvi keskraamatukogu arendusjuht Tiia Linnard ütles Maarja Unduskit õnnitledes, et mitte alati ei ole žürii auhinna taga ühtlasi ka lugeja auhind. "Selle raamatu puhul on see nii. Olime sunnitud kolm eksemplari maakonna teistest raamatukogudest juurde laenama, et lugejate soove rahuldada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles