Vene muuseumi virtuaalne filiaal Kohtla-Järvel lõpetab tegevuse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Aprillis oli virtuaalse filiaali programm pühendatud Roerichi loomingule − valges saalis oli avatud tema maalide reproduktsioonide näitus.
Aprillis oli virtuaalse filiaali programm pühendatud Roerichi loomingule − valges saalis oli avatud tema maalide reproduktsioonide näitus. Foto: Erakogu

Kohtla-Järvel 18 aastat tegutsenud Peterburi Vene muuseumi virtuaalne filiaal suleb uksed: linnaeelarve puudujäägi tõttu otsustati selle projekti rahastamine lõpetada. Aktiivne pensionäride rühm on asunud otsima sponsorabi, et filiaali juht, kunstnik ja kunstiõpetaja Olga Žarkova oma põnevaid virtuaalreise kunstimaailma jätkata saaks.

Peterburi Vene muuseumi virtuaalne filiaal avati Kohtla-Järvel 2005. aasta 15. oktoobril. Toona oli see esimene omataoline väljaspool Venemaad, praeguseks aga on neid maailma eri riikides üle kahesaja. 18 aastaga on siin tehtud üle kahesaja haridusprogrammi ja virtuaalreisi üle kogu maailma ning neist on osa saanud sajad linnaelanikud: virtuaalsed reisid nii Vene muuseumi kogudesse kui ka üle kogu maailma, reaalsed ja virtuaalsed kohtumised kunstnike ja kunstiajaloolastega, meistriklassid. Siin on käinud loenguid pidamas Vene muuseumi ja Ermitaaži lektorid, kogudes kokku saalitäied publikut.

Virtuaalne tutvus kunstiteostega pakub piiramatult võimalusi isiksuse arendamiseks ja kasvatamiseks.

Olga Žarkova

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles