Ida-Viru väikesadamate juhtimine võib minna ühe mütsi alla

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Viru maakonnas, nagu mujalgi Eestis, kasvab uute väikelaevade registreerimine ning inimeste arv, kes omandavad väikelaevajuhi tunnistuse. "Neil kõigil on suurendatud huvi heakorrastatud sadamataristu ning veeteedele ligipääsu vastu," selgitas Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus.
Ida-Viru maakonnas, nagu mujalgi Eestis, kasvab uute väikelaevade registreerimine ning inimeste arv, kes omandavad väikelaevajuhi tunnistuse. "Neil kõigil on suurendatud huvi heakorrastatud sadamataristu ning veeteedele ligipääsu vastu," selgitas Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Toila tegi viiele omavalitsusele ettepaneku asutada väikesadamate sihtasutus, et saavutada Ida-Viru veeteede ja sadamateenuste hüppeline areng.

Sihtasutuse Ida-Viru Väikesadamad asutamine on olnud pikalt arutluse all, kuna maakonna veeteed on kehvas seisus ning merelt tulijad ei pääse sadamatesse teenuseid tarbima, selgitas Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus. "Samuti on kohalikele pakutavad sadamateenused ebaühtlase kvaliteediga ning sadamad n-ö kogukonnakeskustena vähe kasutust leidnud."

Samal ajal kasvab Ida-Viru maakonnas, nagu mujalgi Eestis, uute väikelaevade registreerimine ning inimeste arv, kes omandavad väikelaevajuhi tunnistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles