Narva tahab volikogu komisjonides vene keelt kasutada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva volikogu istungid toimuvad eesti keeles, kuigi enamik selle liikmetest räägib emakeelena vene keelt. Küsimus, kui paljud neist ei saa istungitel räägitust üldse aru, on kogu aeg õhus olnud.
Narva volikogu istungid toimuvad eesti keeles, kuigi enamik selle liikmetest räägib emakeelena vene keelt. Küsimus, kui paljud neist ei saa istungitel räägitust üldse aru, on kogu aeg õhus olnud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Narva volikogu kantselei pöördus õiguskantsler Ülle Madise poole küsimusega, kas volikogu komisjoni töös võib kasutada vene keelt, kui kõik komisjoni liikmed kõnelevad vene keelt. Õiguskantsleri sõnul on asjaajamiskeel omavalitsuses eesti keel, erandkorras võimaldab seadus küsida muu keele kasutamiseks valitsuse luba.

Narva volikogu kantselei küsis õiguskantslerilt, kas komisjoni koosolek võib toimuda osaliselt eesti keeles, kui kõik komisjoni liikmed on vene keelt kõnelevad inimesed ja komisjoni koosolekust ei tehta otseülekannet. Seejuures on komisjoni koosolekute protokollid ja muud dokumendid vormistatud eesti keeles.

Seadus nõuab valitsuse luba

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles