Jõhvi keskväljakule ei tule tänavakivid, vaid uus asfaldikiht

Erik Gamzejev
Copy
Pärast remonti jääb sõidukitele veidi alla poole keskväljakust, ülejäänust saab jalakäijate ala.
Pärast remonti jääb sõidukitele veidi alla poole keskväljakust, ülejäänust saab jalakäijate ala. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juulis hakkab pihta aastaid armetus olukorras oleva Jõhvi keskväljaku remont. Aga selle katteks ei tule plaanitud tänavakivid, vaid uus kiht asfalti.

Põhjus on selles, et viimaste ekspertiiside järgi tuleks kivide panekul 20 aastat tagasi väljaku alla rajatud maa-alune parkla enam-vähem uuesti ehitada. Vee ja niiskuse tõttu kannatada saanud konstruktsioonid ei pruugi kivivaiba kandmisega toime tulla. Samuti on vanal väljaku põhjal keeruline kindlustada, et kivikate seal paari-kolme aasta möödudes siledaks jääks.

Aastani 2041 keskväljaku kasutusõigust omav firma East Capital, kellele kuulub ka väljaku ääres olev Tsentraali ärikeskus, katab väljaku sel suvel asfaldiga. Firma Ida-Viru regiooni juht Anneli Mänd ütles, et väljakule tuleb veidi üle 40 parkimiskoha, veidi üle poole väljakust jääb jalakäijate alaks, kuhu paigaldatakse tänavu sügisel või järgmisel kevadel lillekastid ja välimööbel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles