VIDEO Nublu üllatas tuletorni rahvast

Erik Gamzejev
Copy
Nublu ja tema bändi lood kõlasid Rannapungerjal sootuks värskes kuues.
Nublu ja tema bändi lood kõlasid Rannapungerjal sootuks värskes kuues. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

"Tere õhtust, tuletorni rahvas!" hõikas nublu tänavuse Tuletorni kontserdi viimase esinejana lavale tulles ja pakkus vägeva üllatuse, esinedes seekord koos live-bändiga, mis rikastas nublu lugude helikeelt muu hulgas nii saksofoni kui ka naturaalkitarriga.

"Hea meel siin olla, ausalt! Äärmiselt ilus kontserdipaik," ütles nublu Rannapungerja kohta, kus näitleja Guido Kanguri perekond juba 14. suve järjest Ida-Virumaa üht menukamat kontserti korraldab ja kuhu tema esinejate valik tõi ka tänavu kokku ligikaudu paar tuhat inimest.

"Nublut ma nüüd küll kuulama ei jää," ütles üks tänavustest külastajatest, kes sättis end enne viimast esinejat kontserdipaigast minema, andes mõista, et ta räpihuviliste sekka ei kuulu. Aga see oli viga. Saksofonist Tobias Tammearu ja kitarrist Frederik Küüts olid nublu menukatele lugudele teinud sellised seaded ja nüansririkka helikõla, et isegi aastate kurnatuseni esitatud "Für Oksana" kõlas Rannapungerja suvehämaruses uudselt, värskelt ja nauditavalt.

Nublugi tunnistas, et tal oli päris huvitav oma lugusid ka noodikirja kujul näha. Guido Kanguri sõnul ei osanud paljud nublult sellist etteastet oodata. "Minu soov talle oli, et kui ta tuleb, siis bändiga," sõnas Kangur.

Guido Kangur tundis heameelt, et eriti viimasel kolmel aastal on Tuletorni kontsert toonud kokku varasemast suurema publikuhulga. "Küllap on inimesed sellega harjunud ja usaldavad meid artistide valikul," ütles ta. Kangur märkis, et teda liigutas, kuidas kontserdiplatsil tulid järjest ka talle tundmatud kuulajad ligi ning tänasid selle kontserdi eest ja soovisid, et nad ikka jätkaks.

Marten Kuningas ja Miljardid näitasid, et nad on üks põnevama helikeele ja sõnumiga rokkbände Eestis.
Marten Kuningas ja Miljardid näitasid, et nad on üks põnevama helikeele ja sõnumiga rokkbände Eestis. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kanguri sõnul on Tuletorni kontserdil viimastel aastatel ka ilmaga vedanud. Sel laupäeval sadas alguses veidi vihma, mistõttu saksofonist Nikita Korzouni esinemine tuli üle tuua katusega lavale. Aga hiljem oli ilm päikeseline. Ida-Virumaa juurtega Tanja käivitas oma hoogsate lugude ja tantsuga publiku ning tegi solistina koos Kaire Vilgatsi ja Jüri Pootsmanniga kaasa ka koos Estraadiraadioga, esitades Eesti popmuusika kullafondi lugusid. Liisi Koikson võttis oma ballaadilike lugudega korraks tempot maha. Marten Kuningas ja ansambel Miljardid näitasid, et nad on praegu üks huvitavama helikeele ja sõnumiga rokkbände Eestis. Ja siis tuli nublu kord...

Guido Kanguri sõnul on tal eelkokkulepped olemas ka juba järgmise aasta esinejatega. Nende seas on näiteks Toomas Vanema bänd, Rock Hoteli lugusid tulevad esitama juunioride koosseis Robert Linna eestvedamisel ja Hendrik Sal-Saller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles