Klassikakontsert tõi Narva kolledžisse enneolematult palju publikut

Põhjarannik
Copy
Tallinna barokkorkester esineb Narva kolledžis.
Tallinna barokkorkester esineb Narva kolledžis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Klassikasarja "Helid piiri peal" korraldaja Julia Savitskaja sõnul näitab nädalavahetusel Narva kolledžis toimunud kontsert, et klassikaline muusika Narvas ja Ida-Virumaal on populaarne.

"Kuulajaid jagus kontserdile nii palju, et tuli paigutada lisatoole, et kõik istet saaksid võtta. Publiku aplaus kõlas reede õhtul Narva kolledžis lihtsalt suurepäraselt. Tunnen praegu väga suurt rõõmu, et jõupingutused väärt klassikakontserte Narva inimestele pakkuda on leidnud sooja vastuvõtu. See tähendab, et me teeme õiget asja," ütles Savitskaja.

Esineja, Tallinna barokkorkestri liige, tšellist Egmont Välja jagas muusikute heameelt publiku sooja vastuvõtu üle, kuid kiitis eriliselt saali suurepärast akustikat. "Narva kolledži ootamatult hea akustika selle muusika esitamiseks tuli meile väga suure ja erakordselt meeldiva üllatusena. Barokkorkestris on mängijad kõikidest tuntumatest Eesti varajase muusika ansamblitest, lisaks mõned pillirühmade kontsertmeistrid ERSOst, Estonia teatriorkestrist ja keelpillimängijad Tallinna kammerorkestrist. Sõites Narva, kuhu me niigi piinlikult harva satume, ei osanud me aimata, et siit tõelise pärli eest leiame," sõnas orkestri esindaja.

Seda, et muusikud oma esinemist tõeliselt nautisid, oli Julia Savitskaja sõnul selgelt näha. "Ja mul on siinkohal hea meel, et Narva publik sai sellest emotsioonist osa. See oli õnnelik kontsert, kuna ka muusikuile on tähtis, et publikut oleks palju, sest nad teevad iga kontserdi eel ära suure töö," ütles ta.

Õhtu kvaliteedimärk oli kahtlemata Andrew Lawrence-King, kes kapellmeistrina Tallinna barokkorkestri tegevust juhatab. Lawrence-King kuulub maailmas esimese viie aktiivselt tegutseva varajase muusika legendi hulka ning täiesti juhuslikult elab ta Eestis, Tallinnas. Orkester alustas tegevust käesoleva aasta alguses ning märkimisväärne on seegi, et muusikute, ka Andrew Lawrence-Kingi töö ei ole tasustatud. Kogu ettevõtmine on rajatud armastusele selle muusika vastu ja lootuses, et tulevad ka paremad päevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles