Jõhvis toimub Ukraina toetuseks sõjavastaste filmide festival

Copy
Olenemata sellest, kui hästi esimene filmifestival õnnestub, on Pavel Gavrilin kindel: sellest saab Jõhvis iga-aastane üritus.
Olenemata sellest, kui hästi esimene filmifestival õnnestub, on Pavel Gavrilin kindel: sellest saab Jõhvis iga-aastane üritus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

25.-28. augustini Jõhvis Ukraina toetuseks peetaval esimesel rahvusvahelisel sõjavastaste filmide festivalil saab vaadata maailma eri paigust pärit filme ning arutleda tuntud ajakirjanike, filmitegijate ja muusikutega sõja teemadel. 

Festivali algataja ja korraldaja on režissöör ja produtsent Pavel Gavrilin, kes on siin elanud juba ligi kümme aastat. Selle festivaliga viib ta ellu oma ammuse unistuse ning ühtlasi kuulutab avalikult oma isiklikku sõjavastast seisukohta. Ta loodab, et maailma eri riikidest talle saadetud filmid panevad vaatajaid mõtlema ja mõningaid asju ka ümber mõtestama.

"Olen alati tahtnud Jõhvis laia haardega filmiüritust korraldada, et linna elu mitmekesistada ja siia rohkem turiste meelitada," sõnas Gavrilin. "Talvel sai see unistus kindla formaadi."

Tagasi üles