Narva-Jõesuus peeti Viru-Ingeri laulupidu, mis esimest korda toimus sada aastat tagasi

Copy
Viru-Ingeri laulupeo korraldaja Tiiu Toom (vasakul) ütles, et sada aastat tagasi oli Narva-Jõesuus peetud peol seitsesada osalejat, seekord aga 150 ringis. See aga esinemislusti ei vähendanud ja pidu läks igati korda.
Viru-Ingeri laulupeo korraldaja Tiiu Toom (vasakul) ütles, et sada aastat tagasi oli Narva-Jõesuus peetud peol seitsesada osalejat, seekord aga 150 ringis. See aga esinemislusti ei vähendanud ja pidu läks igati korda. Foto: Alar Tasa

Saja aastaga on küll Viru-Ingeri laulupeoliste arv kahanenud, aga osalejatel on soov traditsiooni jätkata.

Sada aastat tagasi toimus Narva-Jõesuu Pimedas pargis Viru-Ingeri laulupidu, kus osalesid koorid ja orkestrid kokku seitsmesaja osalejaga. Pühapäeval tähistati Narva-Jõesuus Viru-Ingeri laulupeo sajandat aastapäeva. Seekord kõlasid küll laulud Heledas pargis ja esinejaid oli 150 ringis.

"Sada aastat tagasi tulid ingerlased paadiga üle jõe ja laulsid oma laule. Eesti koorid tulid Narvast laevaga ja oli ka mitu kohalikku kollektiivi. Seekord me ei saanud eesti koori ligemalt kui Tallinnast − Türnpu meeskoor tuli ja esines väga tublisti. Ingeri koorid tulid üle Eesti," rääkis peo korraldaja, Narva-Jõesuu eestlaste seltsi Kalju juht Tiiu Toom.

Tagasi üles