Alutaguse mõisakohvikutes käivad mõnusad maitsed ja hea muusika käsikäes

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alutaguse valla mõisakohvikute päev läks eriti täkkesse Illukal, kus külastaja sai osa nii kohvikust, mõisaekskursioonist kui ka kontserdist.
Alutaguse valla mõisakohvikute päev läks eriti täkkesse Illukal, kus külastaja sai osa nii kohvikust, mõisaekskursioonist kui ka kontserdist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Fotograaf Aulis Pärnpuu, kes tegi laupäeval Alutaguse valla mõisakohvikute ralli otsast lõpuni kaasa, kinnitas, et kõik kohad olid omanäolised ja väärt külastamist.

Laupäeval avasid riburada uksed mõisakohvikud Tudulinnas, Iisakus, Kiiklas, Mäetagusel, Illukal ja Pagaril. Kõikjal oli kohvik avatud kolm tundi. Aulis Pärnpuu tõdes, et ta polnud sugugi ainus, kes kõik kuus kohta läbi käis. Veel rohkem silmas ta neid, kes võtsid ette kolm-neli kohvikut.

"Muusika poolest oli kõige kaasakiskuvam Kiikla mõisakohvik, kus esines noorte folkansambel Uurikad, kellel jätkus nii mõnusat juttu kui ka nooruslikku energiat. Kõige rahvarohkem oli aga Illukal. Vist Heleni kohvik meelitas rahva kohale − seal oli järjekord isegi enne, kui kontsert algas," muljetas Pärnpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles