Kohus saatis purjuspäi rooli keeranud mehe trellide taha ja võttis talt auto

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politseuauto.
Politseuauto. Foto: Пеэтер Лиллевяли

Kohus mõistis korduvalt alkoholi tarvitanuna autot juhtinud mehele kümme päeva aresti. Lisakaristusena võeti mehelt kuueks kuuks ära juhtimisõigus ning konfiskeeriti sõiduk.

Esmaspäeval, 14. augusti öösel helistas tähelepanelik inimene häirekeskusesse, et anda teada kahtlase sõidustiiliga Škodast, mille roolis võib olla alkoholi tarvitanud inimene.

Patrullpolitseinikud leidsid Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas parkiva sõiduki, mille kontrollimisel selgus, et juht oli joobes. Politseinikud pidasid 50aastase mehe kinni ning tema osas alustati väärteomenetlust.

Ida prefektuuri liiklusgrupi grupijuht Annika Elm rääkis, et alkoholi tarvitanuna liikluses osalemine on üks raskemaid liiklusalaseid rikkumisi. „Nähes, et mehel on kaks kehtivat karistust samalaadsete tegude eest, on selge, et ta ei soovi ega taha ennast parandada ning varasemad karistused ei ole olnud piisavad, et mõjutada teda õiguskuulekalt ning teiste liiklejatega arvestavalt ohutult käituma. Sellisele liikluskäitumisele tuleb resoluutselt reageerida,“ sõnas Elm.

15. augustil toimus Viru maakohtus istung, kus 50-aastasele mehele mõisteti karistuseks kümme päeva aresti. Lisaks võeti talt pooleks aastaks juhtimisõigus ning konfiskeeriti talle kuulunud sõiduauto, millega mees süüteod toime pani.

„Täname kaasliiklejat, kes võimalikust joobes juhist meile teada andis ning ta kuni patrulli saabumiseni sündmuskohal kinni pidas ,“ lisas Elm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles