Kaitseväe harjutusväljadest puudutatud omavalitsused nõuavad võrdset kohtlemis

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Omavalitsusjuhid kinnitasid pöördumises valmisolekut kaitseministeeriumi ja kaitseväega koostööd teha, eeldades, et neisse suhtutakse lugupidavalt, võrdselt ja kaasavalt.
Omavalitsusjuhid kinnitasid pöördumises valmisolekut kaitseministeeriumi ja kaitseväega koostööd teha, eeldades, et neisse suhtutakse lugupidavalt, võrdselt ja kaasavalt. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuue omavalitsuse juhid pöördusid kaitseministeeriumi poole kaitseväe harjutusväljade talumistasu sätestava määruse eelnõu muutmiseks.

Alutaguse, Anija, Antsla, Kuusalu ja Rõuge valla ning Narva-Jõesuu linna juhtide hinnangul ei võimalda määruse eelnõu kõiki harjutusväljadest puudutatud valdu ja linnu võrdselt kohelda, omavalitsusi pole selle koostamisse kaasatud ning hüvitise maksmise põhimõtted jäävad arusaamatuks.

Kes saavad harjutusvälja eest hüvitist

  • Hüvitist makstakse omavalitsusüksusele, kelle territooriumil paikneb harjutusväli ja harjutusvälja ümbritsev ala (edaspidi mõjuala), kui mõjualal paiknevad ehitisregistrisse kantud eluruumid.
  • Harjutusvälja mõjuala ulatus määratakse tulenevalt harjutusväljal kasutatavatest relvaliikidest ja nende tekitatava mürahäiringu tugevusest järgmiselt: kaitseväe keskpolügoon, Soodla harjutusväli, Sirgala harjutusväli ja Nursipalu harjutusväli − 4000 meetrit harjutusvälja piirist; Klooga harjutusväli ja Kikepera harjutusväli − 3000 meetrit harjutusvälja piirist; Männiku harjutusväli − 1000 meetrit harjutusvälja piirist.

Allikas: vabariigi valitsuse määruse eelnõu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles