Narvas alustab tööd hingehoiu- ja vaimse tervise keskus

Põhjarannik
Copy
Enim kannatavad üksinduse all vanemas eas inimesed. Foto on illustratiivne.
Enim kannatavad üksinduse all vanemas eas inimesed. Foto on illustratiivne. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

30. augusti keskpäeval avab MTÜ Hingekaitse Narva haigla naabruses Haigla tn 6 pidulikult hingehoiu- ja vaimse tervise keskuse.

Keskuse peamistest tegevussuundadest teevad ülevaate juhatuse liikmed Zinaida Kulp ja Vladimir Batuhtin.

Avamisest võtavad osa ka kirikute esindajad: Narva ja Peipsiveere piiskop Laatsarus, EELK Narva Maarja koguduse hooldajaõpetaja Urmas Karileet ning Narva roomakatoliku koguduse hooldajaõpetaja, isa Grzegorz, kes pühitsevad keskuse.

MTÜ Hingekaitse tegutseb erinevates sotsiaalabi valdkondades. Praegu osutavad nad hingehoiuteenust Narva-Jõesuu hooldekodus.

Viimasel ajal on elanike seas oluliselt suurenenud vajadus hingehoidliku nõustamise ja psühholoogilise abi järele. Eriti suur nõudlus sellist tüüpi teenuse järele on tervishoiuasutustes. Seetõttu on MTÜ Hingekaitse kokku pannud kvalifitseeritud spetsialistidest ja vabatahtlikest koosneva meeskonna, kelle ülesandeks saab Narva haigla patsientide abistamine. Selle üle käivad haigla juhtkonnaga läbirääkimised.

"Töösse on plaanis kaasata psühholooge, nõustajaid, preestreid, sotsiaaltöötajaid, õpetajaid, muusikuid, kunstnikke, sportlasi, käsitöölisi. Oleme valmis pakkuma oma teenuseid eelkõige madala sissetulekuga elanikkonnarühmadele ja puudega inimestele. Oleme avatud koostööle teiste institutsioonidega inimeste psühholoogilise tervise vallas. Oleme valmis jagama nõustamisega seotud kogemusi. Hingehoiu ja psühholoogilise abi süntees on Narvas uus nähtus ja oleme kindlad, et see annab positiivseid tulemusi," on kirjas MTÜ Hingekaitse levitatud teates.

Esimeses etapis pakub Narva hingehoiu- ja vaimse tervise keskus nõustamist ja psühholoogilist abi stressi, depressiooni, konfliktide, ärevuse ja üksindusega seotud probleemide ennetamisel ning lahendamisel. Põhieesmärk on aidata inimestel leida meelerahu ja rahulolu, taastada huvi ümbritseva elu vastu ning sisendada positiivset mõtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles