Vene teatri artistid avaldavad Narvale armastust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Narvast pärit näitlejanna Jekaterina Kordas on Ida-Virumaal sage külaline. Kevadel kuulus ta kooliteatrite festivali žüriisse, peagi aga astub oma kodukandi rahva ette vene teatri laulva näitlejana.
Narvast pärit näitlejanna Jekaterina Kordas on Ida-Virumaal sage külaline. Kevadel kuulus ta kooliteatrite festivali žüriisse, peagi aga astub oma kodukandi rahva ette vene teatri laulva näitlejana. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, 23. septembril kell 17 esitab Eesti vene teater Narva kultuurimajas Rugodiv teatraliseeritud kava "Armas Narva". Programm on koostatud spetsiaalselt sügispealinna ürituste avamise puhuks, pilet maksab 12 eurot.

Kui algab astronoomiline sügis, saab Narvast taas sügispealinn. Eesti vene teatri artistid on sügispealinna programmis osalenud alati, tuues siia nii lastele kui täiskasvanutele mõeldud lavastusi. Tänavu aga on neil varuks eriline üllatus: oma muusikalises kavas tutvustavad nad Narvat ühel või teisel viisil piirilinnaga seotud inimeste tunnete ja läbielamiste kaudu.

Programmist võtavad osa vene teatri laulvad näitlejad Anastassia Tsubina ja Jekaterina Kordas, kes on sündinud ja kasvanud Ida-Virumaal ning kellele Narva on noorusaja linn. Samuti teatritrupi uued noored artistid, Ukraina sõjapõgenikest näitlejad Ilja Bolotov ja Jevgeni Kravets. Narvast saab nendele avastus ning Narva publikul omakorda on võimalus avastada noorte artistide laulu- ja näitlejaanne.

Näitlejaid saadavad muusikud, kellest enamik on samuti Narvaga seotud. Laulud kõlavad inglise, eesti, ukraina ja vene keeles. Publik saab kaasa laulda, sest enamik lugusid on tuttavad nii vanemale põlvkonnale kui ka noortele. Narva ajaloolisele minevikule austust avaldades on kavva lisatud ka legendaarse Rootsi bändi ABBA meloodiad, aga ka Anne Veski ja BoomBoxi populaarsed laulud, filmihitid ning ansambli Okean Elzy tuntud lood.

Sel õhtul kõlab ainult elav muusika, mida esitavad Aleksandr Žedelev (kitarr), Vladimir Võssotski (klahvpillid), Aleksander Paal (saksofon), Ilmars Priede (basskitarr) ja Mihhail Nikitin (trummid).

Õhtut juhivad Narvast pärit Aleksandr Kutšmezov ja näitlejanna Tatjana Manevskaja, kes tuli Eestisse 45 aastat tagasi ning kellele Narva oli esimene linn, kuhu ta Eestisse tulles sattus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles