Noored kunstnikud jäädvustasid kodulinna ilu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Aarne Hanni sõnul on noorte autorite valitud tehnikad ja rakursid küll erinevad, kuid kõiki nende töid läbib ühise joonena siiras armastus oma kodulinna vastu.
Aarne Hanni sõnul on noorte autorite valitud tehnikad ja rakursid küll erinevad, kuid kõiki nende töid läbib ühise joonena siiras armastus oma kodulinna vastu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Galeriis Ruut on väljas Kohtla-Järve kunstide kooli õpilaste suvepraktika käigus valminud tööd. Ekspositsioonis on ligikaudu kakssada joonistust − vaid osa laste jäädvustatud suvemuljetest ja kodulinna vaadetest.

Kohtla-Järve kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aarne Hanni sõnul lõpetavad nad iga õppeaasta traditsioonilise plenääriga. Senini on käidud kõik koos looduses maalimas, ent seekord võis iga õpilane ise endale meeldiva koha valida. Enamik noori kunstnikke leidis inspiratsiooni kodulinnast.

"Tulemused on tõepoolest üllatavad," sõnas Hanni. "Lapsed tõid kooli kaasa paksud joonistuste pakid ning parimaid välja valida ei olnud kerge. Sellest hoolimata panime näitusele välja ligikaudu kakssada tööd."

Ka õpetajad on rahul: lapsed on suvepraktika käigus oma kodulinnaga lähemat tutvust teinud ning leidnud jäädvustamiseks põnevaid objekte ja rakursse. Galerii ühe seina juurest teise juurde liikudes jalutaks tõesti nagu Kohtla-Järvel ringi: siin on vana veetorn ja veski, Järve mõis ja õitsev Keskallee, pargijärv ja koolid...

Käesolev näitus on ka kunstide kooli õppima tulijatele ilmekas näide, milliseid tulemusi on võimalik saavutada, kui veidi pingutada. Tänavu asus Kohtla-Järve kunstide kooli esimesel kursusel õppima 14 last. 1. oktoobril alustavad tööd ka mudilaste ja täiskasvanute rühmad, mida hakkavad juhendama Viktoria Krivoglazova ja Veronika Pobežimova.

Õpilaste suvepraktika tööde näitust saab galeriis Ruut vaadata oktoobri lõpuni. Sissepääs galeriisse on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles