Kohtla-Järve kultuurikeskus ootab huvilisi käsitöökodade päevale

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kas sellise ilu loomine on raske või mitte, räägivad ja näitavad käsitöömeistrid õpitubades.
Kas sellise ilu loomine on raske või mitte, räägivad ja näitavad käsitöömeistrid õpitubades. Foto: Erakogu

Laupäeval, 14. oktoobril kella 12-15 on Kohtla-Järve kultuurikeskuses avatud käsitöökojad, kus saab tutvuda Ida-Viru käsitöömeistrite ainulaadse loominguga ning ka enda näputööoskused proovile panna. Sissepääs üritusele ja õpitubades osalemine on tasuta.

XIII avatud käsitöökodade päev on käsitöövaldkonna ettevõtmine, mille raames saab iga soovija väärtustada ainulaadset käsitööd ja tunda heameelt koostegemisest. Käsitöö lainel on eeloleval laupäeval kogu Eesti, Kohtla-Järve osaleb selles ettevõtmises esimest korda.

Käsitöökodades on kavas mitmesugused esitlused, õpitoad ja kontserdid. Käsitöömeistrid õpetavad traditsioonilisi käsitöövõtteid ning tutvustavad erinevaid materjale ja taaskasutuse võimalusi. Näiteks Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja õpetaja Inna Tolsa õpetab huvilisi paeltest korvi heegeldama ja tema kolleeg Svetlana Serova pabernukke tegema, käsitööstuudio juhataja Jurate Kastritskaja aga viib läbi kuivviltimise meistriklassi.

Mitmesugustest materjalidest valmistatud esemeid näitavad Ida-Virumaa tuntud käsitöömeistrid Olga Pimenova, Edita Klimaševskaja, Tiia Savitskaja, Alissa Anissimova ja Jelena Ossipenko. Üritusest võtavad osa ka Ahtme klubi ja teiste linnaasutuste käsitöömeistrid.

Soovijad saavad koos Taivo Aljastega ühistantse tantsida või siis lihtsalt muusikaprogrammi nautida. Kavas on ka käsitöölaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles