Narvas lõppes transiitteede rekonstrueerimine

Ilja Smirnov
Copy
Üks Kerese väljaku uus purskkaev pandi oktoobri esimestel päevadel katsetamise mõttes ka tööle.
Üks Kerese väljaku uus purskkaev pandi oktoobri esimestel päevadel katsetamise mõttes ka tööle. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas on lõpule jõudnud kaks ja pool aastat tagasi alanud suuremahulised transiitteede ehitustööd. Jäänud on vaid tööle panna piirilinna kesksele ringristmikule rajatud purskkaevud.

Projekti "TEN-T transiitteede rekonstrueerimistööd Narvas" eesmärk oli parandada piirilinna transiidikoridori läbilaskevõimet, luues mugavad ja ohutud tingimused nii sõidukitele kui ka jalakäijatele ning muutes autode liikumise piiripunkti ja sealt tagasi senisest ohutumaks. Saatuse irooniana lõpetati Narvat läbiva transiidikoridori kapitaalremont just nüüd, mil piirisilda ületavate veo- ja sõiduautode arv on kõvasti vähenenud ning Venemaa numbrimärkidega autosid pole enam peaaegu üldse. Peagi sulgeb Venemaa rekonstrueerimistöödeks ka Ivangorodi piiripunkti.

Suuremahulised tee-ehitustööd algasid Narvas 2021. aasta jaanuaris, mil peatöövõtjaks valiti ehitusfirma YIT Eesti. Nagu graafik ette nägigi, said need tööd tänavu 27. septembriks valmis ning nüüd on käes aeg anda uuendatud taristu üle tellijale, Narva linna arenduse ja ökonoomika ametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles