Rahvamajade nädalal lööb kaasa kümme Ida-Viru kultuurikantsi

Põhjarannik
Copy
Kiikla rahvamaja ootab 21. oktoobril hõimupäevale.
Kiikla rahvamaja ootab 21. oktoobril hõimupäevale. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval sai alguse üle-eestiline rahvamajade nädal, millest Ida-Virumaal võtab osa kümme rahvamaja.

Kõigis maakondades ja omavalitsustes toimuvad eriilmelised sündmused, mis näitavad meie kultuuriasutuste võimalusi ja mitmekülgsust: õpitoad, minimessid, näitused, kontserdid, teatrietendused, kinoseansid, pere- ning tantsuõhtud.

Ida-Virumaal lööb kaasa kümme kultuurikantsi: Mäetaguse rahvamaja, Alajõe kogukonnamaja, Iisaku rahvamaja, Kurtna seltsimaja, Tudulinna kogukonnamaja, Kiikla rahvamaja, Pagari seltsimaja, Narva rahvaste maja, Lüganuse kultuurikeskus ja Tammiku rahvamaja.

Nädala jooksul toimuvate sündmuste kohta leiab infot asutuste kodulehtedelt ja Facebookist. Näiteks Lüganuse kultuurikeskuses saab osaleda huviringide avatud tundides; Kurtna seltsimajas tuleb aga sügismaitsete pühapäev. Kiikla rahvamaja korraldab 21. oktoobril hõimupäeva, kus osalejaid ootab pärimustantsude ja -mängude õpituba koos elava rahvaliku muusika, käsitöö ja naaberrahvaste muinasjuttude jutustamisega.

17. oktoobril rõõmustavad aga kultuurikollektiivid publikut, kes rahvamajja ise tulla ei saa: Tammiku segaansambel läheb külla Aa hooldekodusse ja Narva tatari selts Narva sotsiaaltöökeskusesse.

Rahvamajade nädal on ühtlasi ettevalmistus eelseisvaks Eestimaa rahvamajade aastaks, mis tuleb 2027. aastal. "Rahvamajade töö on korraldatud igas paigas kohalike inimeste võimaluste ja vajaduste järgi. Rahvamaja on oma kogukonna ja kohaliku omavalitsuse nägu," tõdes Eesti rahvamajade ühingu esimees Ülle Välimäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles