12aastane Ksenia Hansman esitleb Ahtmes oma arvutigraafikat

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ksenia Hansman oma esimese isikunäituse avamisel.
Ksenia Hansman oma esimese isikunäituse avamisel. Foto: Erakogu

Ahtme kunstide koolis on avatud Ksenia Hansmani arvutigraafika näitus. Esimest korda selle õppeasutuse ajaloos on galerii seinad algaja kunstniku päralt.

Ksenia Hansman õpib Ahtme kunstide koolis teisel kursusel õpetaja Marina Melniku käe all ning joonistab nii koolis kui ka kodus. Eriti paelub teda arvutigraafika, millele ta pühendab tundide viisi oma vaba aega. Näidanud kodus valminud töid koolis, hämmastas õpetajaid nii teostuse kvaliteet kui ka töödes peituvate ideede ja mõtete sügavus.

Teistelgi õpilastel on andekalt noorelt kunstnikult nii mõndagi õppida ning paljud täiskasvanudki jäävad tema tööde juures kauemaks seisma ja mõtisklema.

"Andekad õpilased näitavad oma loomingut tavaliselt ühisnäitustel, kuid enamasti on need vanemate kursuste õpilased või vilistlased," rääkis Ahtme kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aleksandr Dikušenko. "Ksenia aga on kõigest 12aastane ja alles omandab kujutava kunsti saladusi, ent tema tööd väärivad juba praegu suurt tähelepanu: need on väga sisukad ja paljuski ka filosoofilised."

Kogetud emotsioonide põhjal sündinud pilt.
Kogetud emotsioonide põhjal sündinud pilt. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles