Koolilapsed avasid Vokas halloween'iks õuduste kohviku

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Teiste snäkkide seas olid õuduste kohvikus müügil köögikinnastesse pakendatud popkorn, kummikommid sõrmeotstes värvi andmas.
Teiste snäkkide seas olid õuduste kohvikus müügil köögikinnastesse pakendatud popkorn, kummikommid sõrmeotstes värvi andmas. Foto: Evelin Kruusalu

Õuduste kohvik ei hirmutanud rahvast eemale ja tõi Voka Toas täismaja.

Toila gümnaasiumi 2.b ja 3.b klassi korraldatud halloween'i õuduste kohviku õhtu algas Voka Toa dekoreerimise ja õudsete hõrgutiste valmistamisega.

Menüüs ei olnud mitte midagi tavalist. Näiteks läksid loosi õhukesest kilest köögikindad, mis sobisid popkorni pakenditeks, sõrmeotsi kaunistamas kummikommid. Popiks osutusid ka n-ö süstlašotid värvilise morsiga, must jäätis ja õuduste pulgad, hirmsast pitsast rääkimata.

"Õpetajad Olga Edovald (3.b) ja Helena Ohak (2.b) aktiveerisid lapsi ja vanemaid ning lõid ise algusest lõpuni käed külge. Soolase osa valmistasid lapsed õpetaja Olga juhendamisel. Õpetaja Helena viis aga läbi tulevikukuulutamise (ennustamise) telki," rääkis Voka Toa perenaine ja lapsevanem Evelin Kruusalu.

Kohvikul oli palju kaasaelajaid lasteaiapõnnidest vanaemade-vanaisadeni. Tulu tuleb veel lõpuni kokku lüüa, aga kohe oli selge, et see läheb kahe klassi ühiskassasse. Lapsed otsustavad ühiselt, kas panustavad selle heategevusse või ühistegevusse.

Raha teenimisest vahest olulisemgi oli ühine tegutsemine.

"Lastele näitas kohvik ühistegevuse võlu: koos planeerida ja ette valmistada, ühiselt läbi viia, vaimustuda ja innustuda kogukonna toetusest, koos nautida ja lustida ning lõpetuseks ka pundiga kogu mälestusi täis segadus taas korda seada. Koduteel said lepitud kokku juba järgmiste sündmuste mõtted. Nii et hoog sai sisse," rääkis Evelin Kruusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles