Linnateatri näitlejad esitavad Jõhvis Valter Ojakääru laule

Põhjarannik
Copy
Tallinna linnateatri näitlejad ja Vanalinna hariduskolleegiumi orkester meenutavad suurt muusikameest tema sajandal sünniaastapäeval.
Tallinna linnateatri näitlejad ja Vanalinna hariduskolleegiumi orkester meenutavad suurt muusikameest tema sajandal sünniaastapäeval. Foto: Tallinna Linnateater

5. detsembril toovad Tallinna linnateatri näitlejad Jõhvi kontserdimaja publiku ette Valter Ojakääru säravale loomingule pühendatud kontserdikava "Õhtu rannal. Valter Ojakäär 100".

Jõhvi kontserdimaja lavale astuvad Hele Kõrve, Sandra Uusberg, Evelin Võigemast, Andero Ermel, Indrek Ojari, Rain Simmul, Mart Toome, Kaspar Velberg ja Vanalinna hariduskolleegiumi orkester. Kontserdikava sisaldab ka väikest sõnalist osa, mis pakub toredaid teadmisi ja vaimukaid kilde Valter Ojakääru ning tema aja kohta. Samuti ei puudu ajastule omased hoogsad tantsunumbrid.

Ojakääru laulud, olgu see siis habras "Olematu laul", humoorikas "Tihemetsa Tiina", laste lemmik "Sõit pilvelaeval" või nukker-mõtisklev "Oma laulu ei leia ma üles", mida on esitanud nii Heli Lääts kui Metsatöll, kuuluvad nii enesestmõistetavalt eestlase mälupagasisse, et nende autorile ehk enamasti ei mõeldagi.

Seetõttu soovivad linnateatri näitlejad ja Vanalinna hariduskolleegiumi orkester suurt muusikameest tema sajandal sünniaastapäeval meenutada. Helilooja, saksofonisti, džässmuusika propageerija ja muusikapublitsisti Valter Ojakääru (1923-2016) sünnist täitus sada aastat tänavu 10. märtsil.

Kontserdikava lavastaja ja muusikajuht on Riina Roose, dirigent Rasmus Puur, kunstnik Kristjan Suits ning produtsent Jüri Leiten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles