Toila koolipere peab gümnaasiumiastme säilimist tähtsamaks kui uut maja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila gümnaasiumi lastevanemate ja vilistlaste kokkukutsutud koosolekul 24. oktoobril jäi kõlama seisukoht, et vald ei tohiks leppida ministeeriumi esialgse pakkumisega ehitada uus koolimaja gümnaasiumiosa sulgemise hinnaga. Toila gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv (esiplaanil) edastas eelmiseks reedeks vallavalitsusele kooli seisukoha: läbirääkimistel ministeeriumiga tuleks käsitleda ka võimalikku gümnaasiumiosa säilimist ning erisuse loomist.
Toila gümnaasiumi lastevanemate ja vilistlaste kokkukutsutud koosolekul 24. oktoobril jäi kõlama seisukoht, et vald ei tohiks leppida ministeeriumi esialgse pakkumisega ehitada uus koolimaja gümnaasiumiosa sulgemise hinnaga. Toila gümnaasiumi direktor Signe Ilmjärv (esiplaanil) edastas eelmiseks reedeks vallavalitsusele kooli seisukoha: läbirääkimistel ministeeriumiga tuleks käsitleda ka võimalikku gümnaasiumiosa säilimist ning erisuse loomist. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Toila koolipere loodab erisusele, nii et riigi toetusega kerkiks uus koolimaja ja samal ajal säiliks gümnaasiumiaste. Kas see on realistlik, saab küsida haridus- ja teadusministrilt Kristina Kallaselt Toila gümnaasiumi aulas juba teisipäeval.

Riik pakub uue ja energiasäästliku hoone ehitamist põhikoolile tingimusel, et gümnaasiumiaste kaob. Toila vald leiab, et läbirääkimistel tuleb analüüsida ka võimalikku gümnaasiumiastmes õppe jätkamist ning olemasoleva gümnaasiumihoone rekonstrueerimist.

Vallavalitsus küsis eelmiseks reedeks Toila gümnaasiumi ettepanekuid. Selleks läbiviidud õpetajate ja õpilaste küsitlus näitab, et lõviosa peab kõige olulisemaks gümnaasiumiastme jätkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles