Virve Osila esitles raamatut, mis sündis läbi valu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Luuletaja, näitekirjanik ja publitsist Virve Osila oma elutöötoas, mis avati Mäetaguse rahvamajas kahe aasta eest tema 75. sünnipäeva nädalal. Elutöötoas on väljas kogu looming, aga ka poetessile tähenduslikud asjad, näiteks Urmas Alenderi kiri, foto koos president Lennart Meriga või mõned säilinud nõud portselanserviisist, mis tema sünni puhul vanematele kingiti. Virve Osila on rahul, et elutöötuba on vahepeal täienenud ja on nüüd Iisaku kihelkonna muuseumi filiaal. "Saan olla kindel, et minu asjad säilivad."
Luuletaja, näitekirjanik ja publitsist Virve Osila oma elutöötoas, mis avati Mäetaguse rahvamajas kahe aasta eest tema 75. sünnipäeva nädalal. Elutöötoas on väljas kogu looming, aga ka poetessile tähenduslikud asjad, näiteks Urmas Alenderi kiri, foto koos president Lennart Meriga või mõned säilinud nõud portselanserviisist, mis tema sünni puhul vanematele kingiti. Virve Osila on rahul, et elutöötuba on vahepeal täienenud ja on nüüd Iisaku kihelkonna muuseumi filiaal. "Saan olla kindel, et minu asjad säilivad." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Selle raamatu alapealkiri peaks olema valuraamat, sest ma olen selle kirjutanud mitte üksi hingevalu, vaid ka füüsilise valuga," tutvustas Virve Osila oma äsja ilmunud kogu "Noppeid II".

Loomingupäeval Mäetaguse rahvamajas esitles Virve Osila tegelikult kaht aastase vahega ilmunud raamatut: "Noppeid I" ja "Noppeid II".

Eelmise raamatu sisu mõjutas tugevasti Putini vallapäästetud sõda Ukrainas. Teist kirjutades lisandus hingevalule füüsiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles