Kohalike ootus: "Hungerburg2024" taaselustab kuurortlinna kunagise melu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tartu Uue Teatri loovjuht Ivar Põllu Mereranna puhkekodu juures, millest saab viiepäevase teatripeo toimumispaik. "Kõik lavastused on tehtud spetsiaalselt selle hoone, selle endiste numbritubade, kinosaali, basseini ja sisehoovi eripärade põhjal."
Tartu Uue Teatri loovjuht Ivar Põllu Mereranna puhkekodu juures, millest saab viiepäevase teatripeo toimumispaik. "Kõik lavastused on tehtud spetsiaalselt selle hoone, selle endiste numbritubade, kinosaali, basseini ja sisehoovi eripärade põhjal." Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Tartu Uus Teater tutvustas Narva-Jõesuu elanikele, mida on oodata 14.-18. augustini toimuvalt kobarlavastuselt "Hungerburg2024" ja kui palju rahvast see võiks kuurortlinna tuua.

2018. ja 2019. aastal mängis Tartu Uus Teater Narvas Kreenholmis "Kremli ööbikuid", suvelavastust külastas üle neljakümne tuhande inimese. Narva-Jõesuusse ootavad korraldajad iga päev ligi 2500 teatrihuvilist ja teatripidu kestab viis päeva.

"Kui mõelda "Kremli ööbikute" menule selle külje pealt, mismoodi see siseturismi elavdajana välja kukkus, siis kindlasti tahaks kõike seda uuesti teha: tuua teatripublik siia piirkonda ja näidata, millised unustatud kohad, vaimustavad inimesed ja rikas elu siin on. Need, kes tulevad meiega, võiks jääda käima ka hiljem, meieta," tõdes teatri kumulooja Kristel Onno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles