PILDIGALERII 23 uut laulu pääsesid lendu Jõhvi kontserdimaja lavalt

Põhjarannik
Copy
Kontserdi lõpus tulid lavale kõik solistid, ühendorkester ja Kohtla-Järve gümnaasiumi segakoor, kes esitasid dirigent Teno Kongi juhendamisel lõpulaulu "Las lendab".
Kontserdi lõpus tulid lavale kõik solistid, ühendorkester ja Kohtla-Järve gümnaasiumi segakoor, kes esitasid dirigent Teno Kongi juhendamisel lõpulaulu "Las lendab". Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeva õhtul Jõhvi kontserdimajja tulnud mitusada inimest said esimestena kuulda 23 uut laulu, mille olid kirjutanud nii õpilased kui ka õpetajad Eestimaa eri nurkades asuvatest koolidest.

Kohtla-Järve gümnaasiumi eestvedamisel viiendat aastat toimunud kontserdil "Väike laul suurele lavale" tulid esiettekandele Ida-Virumaal, Viljandis, Tallinnas, Raplas, Paides, Tartus, Antslas ja Sakus sündinud laulud, millele tegid seaded heliloojad Tõnis Kõrvits ja Siim Aimla.

Koos Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkestriga olid sel aastal keelpillidega laval ka Põltsamaa muusikakooli kammerorkestri noored, andes solistide esitatud lauludele võimsa sümfoonilise saate. Kaht orkestrit korraga juhatas Teno Kongi.

Selle kontserdi idee autor, Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kes oli sel aastal ka ise kaks laulu kirjutanud, ütles, et kõlanud laulud hakkavad nüüd elama oma elu. Eelneval neljal aasta sündinud enam kui sajast laulust on 27 valitud tänavu oktoobris ilmunud vinüülplaadile, mis kannabki nime "Väike laul suurele lavale".

Peagi valmib kontserdist ka videosalvestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles