Elina Litvinova toob Ida-Virumaale rahvusvahelisi filmiprojekte

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lätlane Elina Litvinova on elanud Eestis kuusteist aastat ja peab Eestit oma koduks. Detsembris valiti ta Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaadiks.
Lätlane Elina Litvinova on elanud Eestis kuusteist aastat ja peab Eestit oma koduks. Detsembris valiti ta Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaadiks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Vastne Kaljo Kiisa nimelise noore filmitegija stipendiumi laureaat, produtsent Elina Litvinova on viimasel ajal jõudnud Ida-Virumaale kolme filmiprojektiga. Miks on Ida-Virumaa filmitegijatele atraktiivne?

Elina viimane projekt Ida-Virumaal oli ajalooline mängufilm "The Swedish Torpedo". Tõsielu ainetel lugu leiab aset enne teist maailmasõda Rootsis. Peategelane Sally on 30aastane üksikema, kelle unistus on ujuda üle La Manche'i väina, mis lahutab Mandri-Euroopat ja Suurbritannia saart. Ta tahab selle esimese naisena Euroopas ära teha.

Filmivõtetel suvel Toila rannas lõid taustanäitlejatena kaasa ka kümme kohalikku, kes kehastasid sõdureid, kalureid ja madruseid. Filmimeeskond − ligemale 60 inimest − oli rahvusvaheline, lisaks näitlejad. Mängufilmi peatootja on Rootsi, aga see valmib nelja riigi koostöös ja suurem osa võtetest kavandati just Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles