Jõhvi teatriresidentuur jäi sündimata

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi teatriresidentuuri oleks vedanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia vanemlektor Imanuel Schipper, kes on ühtlasi rühmituse Rimini Protokoll dramaturg. Maailmakuulsa eksperimentaalteatri üheks mastaapsemaks lavastuseks on "100% City". Lavastuses "100% Narva" astus 2022. aasta sügisel Vaba Lava Narva teatrikeskuses lavale sada narvakat, kes rääkisid, millisena nemad oma linna näevad.
Jõhvi teatriresidentuuri oleks vedanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia vanemlektor Imanuel Schipper, kes on ühtlasi rühmituse Rimini Protokoll dramaturg. Maailmakuulsa eksperimentaalteatri üheks mastaapsemaks lavastuseks on "100% City". Lavastuses "100% Narva" astus 2022. aasta sügisel Vaba Lava Narva teatrikeskuses lavale sada narvakat, kes rääkisid, millisena nemad oma linna näevad. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kultuuriministeerium jättis toetuseta teatriresidentuuri, mille eelmine kultuuriminister Piret Hartman soovis luua Jõhvi kontserdimajja, et maakonnakeskuses tekiks uutmoodi teatri pesa.

Residentuuriprogrammi esimene pääsuke oli kavandatud eelmise aasta lõppu. "Kahjuks võtsid projekti alustamist lubavad ettevalmistused ja otsused planeeritust kauem aega," märkis Eesti Kontserdi kommunikatsioonijuht Silver Kuusik.

Seetõttu ei jõudnud Eesti Kontsert enam teatriresidentuuri pilooti "Sündinud Jõhvis" aasta lõpuks välja tuua. "Projekt oli mõeldud kolm aastat kestva programmina, kuid paraku ei õnnestunud sellele majanduslikult keerulistes oludes ka rahastust saada," lisas Silver Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles