Ida-Virumaal saab kultuuririkkuse aasta avapaugu Jõhvis Pargi keskuses

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval astuvad külalistena lavale eesti-ukraina laulja ja tromboonimängija Ruslan Trochynskyi koos tütre Rutega. Pildil on ka Ruslani abikaasa Terje Trochynskyi.
Laupäeval astuvad külalistena lavale eesti-ukraina laulja ja tromboonimängija Ruslan Trochynskyi koos tütre Rutega. Pildil on ka Ruslani abikaasa Terje Trochynskyi. Foto: Taavi Sepp / Scanpix

Sel nädalal vahetab liikumisaasta välja kultuuririkkuse aasta, mis annab siinsetele erinevate rahvuste esindajatele võimaluse ennast Eestile rohkem avada, tutvustada oma kombeid ja kultuuriväärtusi.

Kultuuririkkuse aasta saab piduliku alguse laupäeval, 13. jaanuaril üle Eesti kõikides maakondades. Ida-Virumaa avasündmus toimub kell 13 Jõhvis Pargi keskuses.

Sündmusel osalevad eesti ja mitmesuguste rahvuskultuuriseltside kollektiivid: Jõhvi rahvatantsurühm Gevi, Kiikla tantsurühm Kiigelind, Tammiku segaansambel, Jõhvi põhikooli poistekoor, Ida-Virumaa ingerisoomlaste seltsi tantsurühm Metsäkukat, Ida-Virumaa valgevene selts Bez, Jõhvi folkloori- ja lauluselts Vene Laul ja Ukraina seltsi Dva Koljorõ ansambel Perelaz. Külalistena astuvad lavale Ruslan ja Rute Trochynskyi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles