Üheksasada tantsijat keerutab jalga Kohtla-Nõmme talvepilgaril

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tuhamägede tantsupeo traditsioon kestis kolmteist aastat. Viimasele tuhamägede tantsupeole Kohtla-Nõmmele tuli 2017. aastal 650 tantsijat, kes lustisid nii maa all kui ka aherainemägede nõlvadel. Ilmselt oleks sel peol jagunud elujõudu ka edaspidiseks, ent peakorraldaja Erika Kõllo leidis, et lõpetada tuleb tipus. Nüüd on aeg küps, et talviste tantsupidude traditsioon taas ellu äratada. MTÜ Kultuurikaevandus eestvedamisel jätkub see 10. veebruaril ikka sealsamas Eesti kaevandusmuuseumi territooriumil.
Tuhamägede tantsupeo traditsioon kestis kolmteist aastat. Viimasele tuhamägede tantsupeole Kohtla-Nõmmele tuli 2017. aastal 650 tantsijat, kes lustisid nii maa all kui ka aherainemägede nõlvadel. Ilmselt oleks sel peol jagunud elujõudu ka edaspidiseks, ent peakorraldaja Erika Kõllo leidis, et lõpetada tuleb tipus. Nüüd on aeg küps, et talviste tantsupidude traditsioon taas ellu äratada. MTÜ Kultuurikaevandus eestvedamisel jätkub see 10. veebruaril ikka sealsamas Eesti kaevandusmuuseumi territooriumil. Foto: Tiia Linnard / Põhjaranniku arhiiv

Rahvatantsijad Eestimaa eri nurkadest kogunevad laupäeval, 10. veebruaril Kohtla-Nõmmele, kus kuueaastase pausi järel sünnib tuhamägede tantsupidu uuesti talvepilgari nime all.

Kaevandusmuuseumi territoorium on imeline koht, kus talvel ühiselt tantsida, kinnitas korraldaja, Kultuurikaevanduse juhatuse liige ja tantsujuht Imbi Tito.

Nii suur tantsuhuvi tuli aga tallegi üllatusena. Ida-Virumaalt osalevad kõik täiskasvanute rühmad alates Narvast Kiviõli ja Iisakuni. Kokku on end kirja pannud 82 kollektiivi ja maakondadest jääb ainsana esindamata Hiiumaa. See-eest Saaremaalt sõidab kohale kolm rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles