Näitus, mis hägustab piire tõelise ja näilise vahel

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juri Horevi maal "Päikeseloojang Portugalis" peegeldab korraga nii lahkumise kurbust kui ka uut energiat ja usku homsesse.
Juri Horevi maal "Päikeseloojang Portugalis" peegeldab korraga nii lahkumise kurbust kui ka uut energiat ja usku homsesse. Foto: Erakogu

Kunsti, muusikat ja teisi loomesuundi ühendav Sillamäe loomekeskus SillArt Gallery & Sillart.Hub tähistab oma esimest aastapäeva kunstinäitusega "Real Unreal". Näituse avamine on kavas 10. veebruaril kell 16, sissepääs on tasuta.

Ida-Viru tuntud kunstnikud Eduard Zentšik, Juri Horev, Olga Tjurina ja Maria Sambuko on näitusele välja pannud 17 oma viimaste aastate inspiratsioonist küllastunud uut maali ja graafilist tööd.

"Vaataja sukeldub siin sümboolika ja tänapäeva maailma, kunstnike vaimsetesse maastikesse, kus piirid tõelise ja näilise vahel hägustuvad," rääkis üks uue galerii asutajatest Eduard Zentšik.

Näituse avamisel esitletakse ka Anton Serdjukovi fotoraamatut "Ma armastan oma kodulinna Sillamäed" ning esimest ajakirja SillArt, milles on kajastatud kõiki aasta jooksul uues galeriis aset leidnud sündmusi.

Üritusel kõlab elav muusika Sillamäe muusikakooli õpilaste Ivan Šekili ja Pavel Klišini esituses.

"SillArt Gallery ei ole üksnes galerii ja kunstikeskus − see on mittetulundusühing, mille eesmärk on kultuuri ja tänapäeva kunsti arendamine. Esimesel aastal on siin toimunud rohkelt näitusi, festivale, filmilinastusi ja loomekohtumisi," rõhutas Eduard Zentšik.

Näitus "Real Unreal" jääb avatuks 1. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles