Narva noorte pianistide konkurss lõppes särava kontserdiga

Ilja Smirnov
Copy
XV vabariikliku noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkursi esimese preemia pälvis 14aastane Narva muusikakooli kasvandik Ustinia Orlova.
XV vabariikliku noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkursi esimese preemia pälvis 14aastane Narva muusikakooli kasvandik Ustinia Orlova. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva XV vabariiklik noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkurss lõppes 18. veebruaril Rugodivi kultuurimaja laval peetud uhke lõppkontserdiga, kus konkursi laureaadid astusid üles Narva sümfooniaorkestri saatel.

"See on ainulaadne konkurss, mis annab noortele muusikutele, Eesti muusikakoolide õpilastele, võimaluse esineda koos sümfooniaorkestriga. Mitte iga täiskasvanudki muusik ei saa kiidelda sellega, et on koos sümfooniaorkestriga mänginud," ütles žürii liige ja konkursi asutaja, Narva sümfooniaorkestri dirigent Anatoli Štšura.

"Narva võib uhke olla, sest teist sellist konkurssi Eestis ei toimu ning ma ei oskagi nimetada riiki või linna, kus neid üldse peetaks," sõnas ta. "Konkursi endised laureaadid, kes mängisid Narva sümfooniaorkestriga kaheksa-aastaselt ja praegu juba muusikakoolides õpetajatena töötavad, toovad nüüd konkursile oma õpilasi, kellest saavad samuti laureaadid. See on palju väärt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles