Legendaarsest tantsujuhist Helju Torist sünnib värvikas raamat

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Otse loomulikult ei puudunud Helju Tori mälestusõhtult tants. Pildil naisrühm Gevi, kes tähistab tänavu kuuekümne aasta juubelit.
Otse loomulikult ei puudunud Helju Tori mälestusõhtult tants. Pildil naisrühm Gevi, kes tähistab tänavu kuuekümne aasta juubelit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tantsurühm Gevi kogub oma asutaja Helju Tori kohta mälestusi, et anda välja värvikas raamat. "Helju ei olnud ainult ingel, tiivad seljas. Soovime, et kajastuksid tema erinevad näod ja raamatut oleks huvitav lugeda − Helju oli ju niivõrd värvikas inimene," ütles ligi nelikümmend aastat Gevis tantsinud Jõhvi abivallavanem Ingrid Spitz.

Helju Tori lahkumisest on möödas kümme aastat ja tänavu detsembris saab Gevi 60. "Leidsime Gevi naistega, et on aeg Helju mälestust üles tõsta, ja võtsime endale ambitsioonika ülesande anda välja raamat," selgitas Ingrid Spitz mälestuste kogumise avalöögil Jõhvi keskraamatukogus.

Mälestusõhtule tulid Heljut meenutama kolm naisrühma: lisaks oma lapsukesele Gevile juhendas ta ka Tammiku naisrühma ja memmede rühma Värten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles