Täielikult eestikeelsele õppele üleminek tõi Jõhvi gümnaasiumile tunnustuse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait ja Virumaa eesti hariduse seltsi juhatuse liige Mare Roosileht. Jõhvi gümnaasium sai tunnustuse eesmärgi eest minna üle täielikule eestikeelsele õppele.
Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait ja Virumaa eesti hariduse seltsi juhatuse liige Mare Roosileht. Jõhvi gümnaasium sai tunnustuse eesmärgi eest minna üle täielikule eestikeelsele õppele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti keele tunnustuskonkursi peaauhinnad läksid Jõhvi gümnaasiumile, kus on järgmisest õppeaastast sada protsenti eestikeelne õpe ja TÜ Narva kolledži õppejõule Enda Trubokile, kes veab menukat kirjandusklubi.

Virumaa eesti hariduse selts andis eesti keele mainekujundajate tunnustuskonkursi auhinnad üle kolmapäeva õhtul kogukondlikul galakontserdil Kohtla-Järve gümnaasiumis. See on sümboolne koht, sest selts sündis just selleks, et seista täielikult eestikeelse riigigümnaasiumi loomise eest Kohtla-Järvele.

Jõhvi gümnaasiumis on siiani saanud õppida ka osaliselt vene keeles, aga vene keele osakaal on aina vähenenud. Eesti keele edendajaks 2023 valiti Jõhvi gümnaasium eesmärgi eest minna üle täielikule eestikeelsele õppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles