Kooliteatrite festivalil saab vaadata 24 etendust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Festivali lõpetab muusikalis-tantsuline etendus "Legend Narva neiust", mis kannab vaataja keskaegsete traditsioonide maailma ning jutustab romantilise loo noore neiu ja noormehe armastusest.
Festivali lõpetab muusikalis-tantsuline etendus "Legend Narva neiust", mis kannab vaataja keskaegsete traditsioonide maailma ning jutustab romantilise loo noore neiu ja noormehe armastusest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

19. ja 20. märtsil võõrustab Jõhvi kontserdimaja traditsioonilisel Ida-Virumaa kooliteatrite festivalil osalejaid. Kahe päeva jooksul saab vaadata 24 etendust, mille on ette valmistanud 16 teatrikollektiivi Ida-Virumaa eri linnadest. 

Jõhvi kogunevad huvikoolide, kultuurikeskuste, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse ja MTÜ Teater JRG teatritrupid − lavale astub sadakond eri vanuses näitlejat.

"Mul on hea meel, et kõik meie kooliteatrid jätkavad uute lavastuste loomist ja ettevalmistamist," sõnas festivali peakoordinaator Heli Vähk.

"Palusime kollektiivide juhtidel seekord lühendada etendusi festivali formaadini, sest peame kahe päeva sisse ära mahtuma ning vastasel korral läheks žürii töö väga raskeks ja päevad veniks väga pikaks. Nad võtsid meid kuulda ning festivalietendused on seekord 15-50 minuti pikkused," rääkis Vähk.

Nagu ikka, ootab publikut mitu esietendust. Esimest korda osaleb festivalil Narva-Jõesuu kooliteater, kes esitab nooremas vanuserühmas etenduse "Uskuge imedesse"." Esimest korda näeb publik ka Jõhvi noortekeskuse juhi Anastassia Nikolajeva kasvandikke − tema on koos vanemate koolilastega ette valmistanud näidendi "Põhjamaine lugu".

Festivali avavad Tatjana Laada õpilased Jõhvi Kesklinna koolist etendusega "Kuidas kass õppis näuguma". Kahepäevasele teatrimaratonile panevad punkti narvalased − "Legendi Narva neiust" etendavad Anna Tereštšenko õpilased Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest.

"Sissepääs kõikidele etendustele on tasuta ning muidugi ootame saali ka rohkelt vaatajaid," rõhutas Heli Vähk.

Festivali žüriis on ametis Tuuleveski teatri direktor Valentina Fursova, nukuteatri Lepatriinu näitleja Jelena Vaher ning pealinna näitlejad Jekaterina Linnamäe ja Roman Maksimuk.

Etendusi näidatakse väikeste vaheaegadega kella 9-19 suures saalis ja kammersaalis. Lähemalt saab festivali kavaga tutvuda Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse kodulehel www.huvikeskus.info.

Etendusi saab vaadata tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles