VIDEO Virumaa kirjandusauhinna võitja ei taha saada Eesti presidendiks

Erik Gamzejev
Copy
Rein Raud pälvis tänavuse Virumaa kirjandusauhinna romaani "Katkurong" eest, mis viib eelmise sajandi esimesse poolde Mandžuuria katku keskele, Patarei vanglasse ja tegelaste keerulistesse eludesse.
Rein Raud pälvis tänavuse Virumaa kirjandusauhinna romaani "Katkurong" eest, mis viib eelmise sajandi esimesse poolde Mandžuuria katku keskele, Patarei vanglasse ja tegelaste keerulistesse eludesse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavune Virumaa kirjandusauhinna võitja, romaani "Katkurong" autor, kirjanik Rein Raud, kes on tuntud ka haridustegelasena ja publitsistina, kinnitas Jõhvis auhinna kättesaamisele järgnenud vestluses ajakirjanik Rein Sikuga, et Eesti presidendiks ta kindlasti saada ei sooviks.

"Kuidas peab tundma end ühiskond, mis on suures osas veendunud, et teda valitsevad moraalsed värdjad?" küsis Rein Raud 2012. aastal oma Eesti Ekspressis ilmunud artiklis, misjärel sai väljend "moraalsed värdjad" Eesti poliitikamaastikul laia kõlapinna. 2015. aastal nimetas Eesti Päevaleht Rein Raua, kes on asutanud Eesti humanitaarinstituudi ja olnud ka Tallinna ülikooli rektor, Eesti kõige mõjukamaks inimeseks hariduse ja teaduse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles