Kohtla-Järve gümnaasiumis esineb pühapäeval 20 koolibändi üle Eesti

Põhjarannik
Copy
Eelmisel aastal läks festivali "Antidolorosum" peaauhind Saaremaale − selle pälvis Kuressaare ja Orissaare gümnaasiumi ühisbänd Zazaland.
Eelmisel aastal läks festivali "Antidolorosum" peaauhind Saaremaale − selle pälvis Kuressaare ja Orissaare gümnaasiumi ühisbänd Zazaland. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval, 24. märtsil toimub kolmandat korda Kohtla-Järve gümnaasiumi korraldatav koolibändide festival "Antidolorosum", millest võtab sel aastal osa kakskümmend koolibändi üle Eesti.

Kell 14 algaval maratonkontserdil lavale tulevatest bändidest on kuus Ida-Virumaalt. Bände on ka Lääne-Virumaa, Harjumaa, Saaremaa, Tartumaa, Viljandimaa, Pärnumaa ja Põlvamaa koolidest ning nad esitavad žanrilt ja stiililt eriilmelist muusikat.

Kohtla-Järve gümnaasiumist tulevad lavale folkrokki viljelev ansambel Kratt ja noorteorkester, kes esitab instrumentaalkava põhiliselt ansambli InSpe muusikast. Festivali nimi "Antidolorosum" pärineb ansambli InSpe reperutaaris olnud samanimelisest laulust, mille lõi Artur Alliksaare sõnadele Erkki-Sven Tüür ning mida on nimetatud üheks Eesti progeroki hümniks.

Festivali žüriisse kuuluvad teiste seas ka muusik ja helilooja Mihkel Mattisen ja lauljatar Sissi, kes annavad enne kontserdi algust töötubades noortele muusikutele oma näpunäiteid.

Kontserdist teevad Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilased meediaõpetaja Kati Jägel-Paali juhendamisel ka otseülekande veebis Youtube'i kanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles